Buradasınız : Anasayfa »

Türkiye En Çok Hacklenen 4. Ülke

Symantec’in yayınladığı İnternet Güvenliği Tehdit Raporu kötü niyetli saldırıların yüzde 81 oranında arttığını ortaya koyuyor.



Symantec, Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nun 17. cildini yayınladı. Rapor keşfedilen yeni güvenlik açıklarının yüzde 20 oranında düştüğünü ortaya koyarken kötü niyetli saldırıların yüzde 80 oranında arttığını gösteriyor. Rapor ayrıca gelişmiş hedefli saldırıların ölçeği ve personel çeşitliliği fark etmeksizin çok sayıda kuruma yayıldığını, veri ihlallerinin arttığını ve saldırganların mobil tehditler üzerine yoğunlaştığını ortaya koyuyor.

2011 yılında siber suçlar artış gösterdi. Eskiden büyük firmalara odaklanan siber saldırılar artık ölçeği fark etmeksizin her kurumu hedef alabiliyor. Türkiye Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde en çok saldırı alan ilk 10 ülke arasında 4. sırada yer alıyor. Mobil cihazların güvenliği ise gelecek için endişe yaratıyor.

Rapora göre 2011’in sonu itibarıyla günlük hedefli saldırılar gün bazına 77 saldırıdan 82 saldırıya kadar artmış bulunuyor. Hedefli saldırılar sosyal mühendislik ve kişiselleştirilmiş zararlı yazılımları kullanarak hassas bilgilere yetkisiz erişim sağlamaya çalışıyorlar. Geleneksel olarak kamu sektörü ve hükümetlere karşı yoğunlaşan bu gelişmiş saldırılar 2011 yılında daha da fazla çeşitlenmiş bulunuyor.

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık