Buradasınız : Anasayfa »

Boşanma Avukatları Zuckberg İçin Ne Düşünüyor

Facebook kurucusu hayatını sevdiği kadınla birleştirdi, ancak boşanma avukatlarının kafası farklı çalışıyor...


Zuckerberg'ün Facebook halka arzından  sonra evlenmesi ticari bir hamle mi?
Hukuk uzmanları, dünyanın konuştuğu Mark Zuckerberg - Priscilla Chan evliliğine sadece "pempe panjurlu evimiz olacak" perspektifinden bakmıyor. California boşanma avukatlarına göre düğünün zamanlaması da oldukça zekice tasarlanmış bir ticari hamle olabilir.

Çiftin (umarız olmaz ama boşanma halinde) mal ve hisse paylaşımının sınırlarını belirleyen bir evlilik sözleşmesi imzalayıp imzalamadığı bilinmiyor. Facebook ilgili soruları yanıtsız bırakıyor. Ancak bu tarz anlaşmaların, -özellikle de zengin insanlar arasında- bir tabu olmaktan çıktığını belirtelim.

Ancak avukatlara göre düğünün zamanlaması -bir sözleşme yapılmamış olsa dahi- olası bir boşanma anlaşmazlığında Zuckerberg'ün elini güçlendirecek nitelikte.

Bir boşanma halinde Priscilla, evlilikleri döneminde ortaya çıkan servet üzerinde hak iddia edebiliyor. Ayrıca bir anlaşma imzalanmamış olsa; Chan, Mark'ın daha önce elinde tuttuğu hisselerin ilişkileri sırasında yükseldiğini, bunun büyük ölçüde partneri sayesinde gerçekleştiğini öne sürerek pay isteyebiliyor. Avukatlar ise bu kadar büyük şirketlerde söz konusu iddianın ispat edilemeyeceğini ve karşılık bulamayacağını belirtiyor.

Ancak böyle bir anlaşmazlık durumunda evliliğin halka arzdan bir gün sonra gerçekleşmesi, Facebook kurucusunu oldukça avantajlı bir konuma taşıyor. 20 milyar dolarlık servete Mark evlenmeden önce kavuşmuş sayılıyor.

Her ihtimalde avukatlar Zuckerberg ile eşinin bir evlilik sözleşmesi yaptığından neredeyse eminler.

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık