Buradasınız : Anasayfa »

Sahte Facebook Profilleri Nasıl Anlaşılır

Facebook üzerindeki sahte hesapların sayısı gün geçtikce artmakta. Peki bu hesapları gerçek kullanıcılardan nasıl ayırt ederiz? Onun da detayları bu yazıda.


Size tuzak kuracak sahte Facebook hesaplarını gözünden tanıyın!


Sürekli size ve arkadaşlarınıza arkadaşlık talebi yollayıp, mesaj atan dergi kapaklarından fırlamış, model görünümlü tiplerle karşılaşmışsınızdır. 850 milyon aktif kullanıcısı olan bir sosyal ağda bu tarz profillere denk gelmek oldukça normal. Ancak acı bir gerçeği aklınızdan çıkarmayın; gerçek hayatta güzel kızlar teklif etmez.

Bu kişilerin sahte olup olmadıklarını anlamak oldukça önemli. Çünkü bahsettiğimiz hesaplar genellikle spam veya virüs yaymak için açılıyor.

Aşağıdaki istatistikler sahte hesapları gerçeğinden ayırmanıza yardımcı olacaktır. Yapılan araştırmalara göre;

- Sahte hesapların yüzde 60 gibi büyük bir bölümü cinsel eğilimini biseksüel olarak belirtiyor ve gerçek kullanıcılardan 10 kat daha kalabalıklar.
- Sahte hesaplar gerçek kullanıcılardan 6 kat daha fazla arkadaşa sahip oluyorlar. (Ortalama olarak 700 civarı)
- Gerçek kullanıcılara göre 100 kat daha fazla fotoğraf etiketliyorlar. Örneğin; sahte bir profil, 4 fotoğrafın her birini 136 kere etiketlerken gerçek kullanıcılar sadece birer kere etiketliyor.
- Sahte hesapların yüzde 97'si kadın olduğunu iddia ediyor.
- Son olarak sahte profillerin yüzde 40'ı hiç durum güncellemesi yapmıyor.

Kısacası; iki cinsle de ilgilenen, bir sürü arkadaşı olan, durum güncellemesi yapmayan ve her fotoğrafı etiketleyen seksi bir kız sizinle arkadaş olmak istiyorsa büyük ihtimal sahtedir. Ve onun size ilk (profil fotosuna) bakışta aşık olmadığı gerçeğini kabul etmeniz hayırlı olacaktır.

Araştırmalar uyarıyor, sahte hesapların virüs yayma dışında da tehlikeleri var. Facebook'un "güvenilen arkadaş" sistemiyle profiliniz ele geçirilebilir ya da şifreniz kırılabilir.

Siz, siz olun. Ne kadar biseksüel ya da çekici de olsa tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini kabul etmeyin.

Özgür Özyurt / teknogaste.com

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sahte profil resimlerini anlamak için şurada anlatılan yöntem kullanlıabilir: http://neise.0rq.in/55-fake-profil-resimlerini-nasil-anlayabilirsiniz

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık