Buradasınız : Anasayfa »

Nokia'dan 41 Megapiksel Kameralı Telefon

Dünya Mobil Kongresi'ne hızlı bir giriş yapan Nokia yeni modeli 808 PureView ile ilgiyi üzerine toplamayı başardı, 'Symbian ölmedi!' mesajı verdi.


41 (kere maşallah) MegaPixel Nokia: 808 PureView

Bilindiği üzere telefon sektörünün dev şirketi Nokia, bugüne kadar akıllı telefon pazarında istediği başarıyı yakalayamamıştı. Nokia şimdi iOS ve Android'in karşısına iddialı bir Symbian model ile çıktı. 808 PureView modeli, telefondan beklenmeyecek şekilde (ki beklenmemesi de doğal) 41 MP çözünürlüğündeki kamera, 4 inçlik HD ekran ve 1.3GHz hızında çalışan tek çekirdekli işlemciye sahip. Nokia Carl Zeiss lensi, kendi geliştirdikleri piksel teknolojisiyle birleştirerek 41 MP'lik bir cihaz yarattı. PureView adı verilen teknolojinin Nokia'nın yeni modellerinin tamamında yer alacağını da ekleyelim.

1080p video çekmesinin sürpriz olarak karşılayamayacağımız 808 PureView'un diğer başlıca teknik özellikleri; 512MB RAM, 16GB depolama kapasitesi, microSD girişi, 5 bant destekli GSM modemi, 14.4Mbps'e kadar HSPA desteği.

808 PureView'in son Symbian telefon olup olmayacağını bilemiyoruz ancak Pureview teknolojisinin Nokia ürünlerinde yaşamaya devam edeceği kesin.

Mayıs Ayında Avrupa'da satışa sunulması beklenen cihazın fiyatı da belli; 450 euro. 
Özgür Turhan / teknogaste

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık