Buradasınız : Anasayfa »

Chrome'mu Hackleyebilene Tam 1 MİLYON Dolar

Biraz risk almadan dünyanın en güvenli tarayıcısına sahip olduğunuzu iddia edemezsiniz değil mi? Google da böyle düşünüyor olacak ki hackerlara meydan okudu: "Chrome'u hacklemeyi başaranlara 1 milyon dolar!"


Google'dan hacker'lara hodrimeydan: Chrome'u hackle, 1 milyon doları kap!

Son üç yıldır Firefox, Internet Explorer ve Safari gibi tarayıcılar çeşitli saldırılara maruz kalmış olsa da Chrome halen yara almayan tek tarayıcı ünvanını korumakta.

İki sene kadar önce Google, Chrome üzerindeki güvenlik açıklarının bulunması için "Chromium Security Rewards Program" adı altında yazılımcıları topladı ve tarayıcı üzerindeki hata ve açıkları bulmaları için ödüllü bir organizasyon düzenledi.

Bu sene 7-9 Mart arası Vancouver'da düzenlenecek olan CanSecWest güvenlik konferansına sponsorluk yapacak olan Google, Chrome üzerinde güvenlik açığı bulanlara toplamda 1 milyon dolar vermiş olacak.

Kategoriler şu şekilde:

- Tam Chrome açığı bulma: Chrome / Win7 lokal OS kullanıcı hesabında sadece Chrome bug'ı kullanarak açık bulmak: 60 bin dolar.

- Kısmi Chrome açığı bulma: Chrome / Win7 lokal OS kullanıcı hesabında Chrome içerisinde yer alan en az bir bug kullanarak açık bulmak. Diğer bug'ları kullanmak serbest.

- Teselli ödülü: Flash / Windows / diğer: Chrome / Win7 lokal OS kullanıcı hesabında Chrome üzerindeki bugları kullanmadan açık bulmak. Bu kategori Chrome'a özel olmamakla birlikte bütün tarayıcı kullanıcılarını tehdit eden cinsten açıkları bulmak için. Bu tarz sorunları düzeltmek daha güvenli bir internet açısından önemli olduğu için ödüllendiriliyor.

Google'ın bu akıllıca hareketi sayesinde web geliştiricilerle ve hackerlarla daha yakın bir iletişim içine girmesi bekleniyor. Hem de bu sayede açıklarını kapatıp kendini olası saldırılardan uzak tutmuş olacak. Google ayrıca bütün kazananlara Chromebook vermeyi de ihmal etmiyor. Böylece güvenlik uzmanlarının Google teknolojilerine sadık kalmasını da garanti edecek.

Tabi katılımcıların bu ödülleri kazanabilmesi için açıkları direkt olarak Google'la paylaşması gerekiyor, milyonlara duyuracak bir blogla ya da basın kanalıyla değil.

Google'ın geçtiğimiz yıl içerisinde de buna benzer bir yarışma daha düzenlediğini ve 20 bin dolarlık para ödülüne rağmen Chrome'u hackleyecek cesarette bir katılımcı bulamadığını da hatırlatmakta fayda var.

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık