Buradasınız : Anasayfa »

Iphone'da iyi fotoğraf çekme tüyoları

Apple'ın telefonları birçok kişinin ana fotoğraf makinesi haline geldi. Ancak genelde iphone sahipleri, cihazlarının içindeki minik sürprizlerden habersiz...

iphone'daki 4 gizli fotoğraf hilesi!

Artık itiraf edelim her ne kadar dijital bir fotoğraf makinesine servet harcasak da fotolarımızın çoğunu akıllı telefonlarımız çekiyor. Çünkü onlar bizim her zaman yanımızda, oldukça kaliteli fotoğraf çekebiliyor ve kolayca paylaşabilmemizi sağlıyor.

Bu haberde akıllı telefon tercihini iphone'dan yana kullananlar için 4 ipucumuz yer alıyor.


1- Kulaklıklarla fotoğraf çekmek

iOS 5 işletim sistemi sayesinde dokunmatik ekran yerine sesi artırma tuşunu da deklanşör olarak kullanabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde iphone kulaklığınızın ses açma düğmesi ile uzaktan kumandalı bir deklanşörünüz olabilir. Bunun için ses kontrolü olan herhangi bir kulaklık kullanabilirsiniz. Hatta bluetooth cihazlarıyla da aynı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Böylece daha başarılı fotoğraflara imza atacaksınız, inanın.

2- Bir objeye odaklanmak ve onu kilitlemek

Eğer ekranda bir objeye tıklarsanız, iphone ona odaklanmanızı sağlıyor. Ancak cihazı fazlaca hareket ettiğirdiğinizde bu ayarlar sıfırlanıyor. Eğer sürekli odaklanmasını istiyorsanız, o objenin üzerinde parmağınızı mavi kutu yanana kadar basılı tutun. "AE/AF Kilidi" ibaresini de görüyorsanız kilitlenme gerçekleşmiştir.

3- 1/3 kuralını uygulamak için çizgileri kullanmak

Fotoğrafçılığın en çok bilinen prensiplerinden biridir 1/3 kuralı. Buna göre kadraj dik ve yatay 2'şer çizgi ile 9 eşit parçaya bölünür ve odaklanılacak obje çizgilerin kesiştiği yere denk getirilir.

Birçok makine bunu göz kararı ile yapmamanız için ekranda çizgileri sizin için çiziyor. iphone da onlardan biri. Fotoğraf modundayken, Seçenekler'e tıklayıp "ızgarayı" açmanız yeterli.

4- Fotoları kolayca kesmek

Fotoğraf çektiğinizde kompozisyonu değiştirmek için kesmek isteyebilirsiniz. iphone'un içinde bir kesme aracı var. Ancak daha pratik bir yol arayanlar için önerimiz şu: Çektiğiniz fotoyu açın. İmaj istediğiniz kompozisyona gelene kadar büyütüp kaydırın. Home tuşu ile kilitleme tuşuna aynı anda basarak ekran görüntüsünü alın. Kesilmiş foto, diğer fotoğrafların arasındaki yerini alacaktır. Ancak çözünülürlüğünün biraz bozulacağını da hatırlatalım.

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık