Buradasınız : Anasayfa »

Videolarda Yepyeni Bir Kodlama Dili

Streaming ve bulut bilişim hizmetleri veren Medianova, kurumların ve medya şirketlerinin dijital içerik dağıtım altyapılarına yönelik geliştirilen yeni kodlama platformu Encodio’yu kullanıma sundu.

Bant genişliğinden yüzde 45’e varan oranlarda tasarruf edilmesini sağlayan platform’un dijital içerik hizmeti sunan firmalardan büyük ilgi gördüğünü belirten Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Kendi alanında devrimsel özellikler taşıyan Encodio platformu aracılığı ile ilk 10 gün içinde 2 milyondan fazla içerik kodlanıyor. Encodio, 90 dakika uzunluğundaki bir videoyu sadece 10 dakika içinde ve yüksek kalitede kodlayabiliyor. Üstelik aynı ses ve görüntü kalitesine çok daha düşük bit hızı ile ulaşılabildiği için, şirketler bant genişliklerini de yüzde 30 ila yüzde 45 oranında daha ekonomik kullanmış oluyorlar” diye konuştu.

Bulut üzerinde çalışan Encodio’nun günde 500 bin müzik dosyasını ve toplamda 2 TB veriyi kodlayabildiğini vurgulayan Sevim, “Kapasitenin gerektiğinde artırılabilir olması ve hizmetin SaaS (Software as a Service) konseptinde, ‘kullandığın kadar öde’ yaklaşımı çerçevesinde sunulması şirketlere önemli bir esneklik sağlıyor. Dershane gibi eğitim kurumlarının yanı sıra online dergi, video ve müzik sağlayıcılarının ilk tercihi olmaya aday Encodio’nun kullanıcı arayüzü sayesinde tüm süreçler tek ekrandan takip edilebiliyor. FTP, XML ve HTTP üzerinden aktarılan her içeriği otomatik olarak kodlayan platform, arşivlerini yayına almak isteyen şirketlere de büyük kolaylık sağlıyor” dedi.


iPhone, iPad gibi iOS uyumlu cihazların yanında Android, Web TV ve Smart TV gibi farklı platformlara yönelik kodlama işleminin de Encodio tarafından otomatik olarak yapıldığını kaydeden Sevim, yeni platformun MNCDN (Medianova Content Delivery Network) müşterilerine ücretsiz sunulduğunu belirtti. Sevim, sadece kodlama servisi kullanmak isteyen şirketlere yönelik olarak ise kodlanan veri miktarı bazında fiyatlama yapıldığını da sözlerine ekledi.


Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık