Buradasınız : Anasayfa »

SDN Forum Kapanıyor

SDN Forum bir youtube videosu yüzünden kapatılmak üzere olduğunu açıkladı. Tüm ayrıntılar SDN Forum editörlerinden gelen açıklamayla birlikte haberimizde.



Basılı yayınlardan istifa ederek dijital yayıncılığa emek harcayalı neredeyse 7 yıl oluyor. Bazen üniversitelerin bilgisayar kulüpleri tarafından aldığımız davetlerde öğrenci arkadaşlarımıza, Türkiye'de dijital yayıncılık konusunda yaptığımız ilklerden bahsediyoruz. İlk videolu inceleme, yurt dışından ilk canlı yayın, ilk yazılım eğitim videoları, ilk yazı işleri ekibi, vs.
Yerimizde durmuyoruz, başta SDN Magazin olmak üzere çok sayıda yeni ürün geliştirerek okurumuza her zaman yenilikler sunma peşinde tüm ekip arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz.
Çalışıyoruz çalışmasına da, bazen öyle şeyler oluyor ki, ne çalışma şevki kalıyor ne de ilk günden beri hiç kaybetmediğimiz heyecan.
Bu sabah forum sunucularımızı barındıran Data Center'dan arıyorlar; "Elimize mahkeme kararı ulaştı, forum sunucularınızı kapatmak zorundayız" diyorlar.
Şaka zannediyoruz ama iş ciddi. Nedenini soruyoruz.
Forumda YouTube üzerinden paylaşılan bir video klip yüzünden olduğunu söylüyorlar. Mahkemeye kapattırma talebinde bulunan kurum Mü-Yap.
Geçmiş yazışmalara bakıyoruz. Gerçekten de üyelerimizden birisi, YouTube'da beğendiği bir video klibi paylaşmış. Altını çizerek söylüyorum: video, ShiftDelete.Net sunucularında değil, YouTube'da.
Peki biz ne yapmışız?
Asıl muhattap YouTube aslında ama biz yine de e-posta üzerinden 15 dakika geçmeden videonun embed kodlarını kaldırmışız.
Mart ayında gerçekleşen bu hadisenin üzerinden epey zaman geçiyor ve elimize bu mahkeme kararı ulaşıyor. Mü-Yap'ı arıyorum, ilgili birimin yöneticisi "Kendi içlerinde teknik bir sorun olabileceğini, o nedenle ihbar e-postasına verilen yanıtı tekrar göndermemizi, durumu yeniden değerlendireceklerini" belirtiyor.
Dediğini de yapıyorum.
Sonuç olarak, günde 150 bine yakın tekil ziyaretçisi olan, 30'dan fazla moderatörü ile yasal içeriklerin yer aldığı bir bilgi kaynağı olması için yoğun çaba sarf ettiğimiz SDN Forum'un YouTube üzerinden paylaşılan bir video yüzünden kapatılmaması için uğraşıyorum.
Bu arada nerede olduğumu ve bu yazıyı nerede yazdığımı da belirteyim; Anadolu Üniversitesi'ndeki öğrenci arkadaşlara "Dijital Yayıncılık ve Fırsatları" konulu bir konferans vermek üzere üniversitenin kafeteryasındayım.
Genç arkadaşlara dijital yayıncılığı anlatırken, bu saçmalıkları aklımdan çıkartıp yine de iyi yönlerini belirtmeye çalışacağım.
Not: SDN Forum'un kapatılması durumunda, ilgili kurumlarla ola yazışmalarımızı da sizlerle paylaşacağım.
:: Konu hakkında söyleyecek birkaç kelimeniz varsa, forum kapatılana kadar tartışalım :) Tıklayın.

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık