Cep Telefonu Hattı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cep telefonu kullanıcılarının gönderdiği şikayetlere göre; satın aldığınız numara hiç tanımadığınız birine ait olabilir ya da taahhüttünüzden farklı fatura çıkarılıp bir de haberiniz olmadan hattınıza cihaz çıkarılabilir.
1- Hırsız, Dolandırıcı Hatta Katil Şüphelisi Olabilirsiniz: Yeni bir gsm hattı satın alırken vereceğiniz kimlik fotokopinize muhakkak ‘hat alımı içindir’ diye paraf atın. Birçok tüketici kimlik bilgilerinin kullanılarak kendilerinden habersiz telefon hattı çıkarılmasından şikayetçi.Birçok kişi habersiz hat çıkarıldığını kapısına gelen polis ile öğreniyor. Habersiz çıkarılan hatlar nedeni ile hırsızlıkla, dolandırıcılıkla suçlanan hatta katil şüphelisi olan da var. ” Polislerin kapıma dayanması ile şok oldum. Dolandırıcılıkla ve hırsızlıkla suçlanıyordum. 2006 yılında telefon hattı satın alırken verdiğim kimliğimin fotokopisi ile tam 200 tane hat çıkarılmış ve bu hatlar sürekli açılıp kapanmış.”
2-Hattınız Hacizli Olabilir: Birçok cep telefonu kullanıcısı ile satın aldığı telefon hattının daha önce kara listede ve hacizli olduğunu görünce şok oldu. “Kimlik bilgilerimi vererek adıma telefon hattı açtırdım. Tarife değişikliği yapamadım nedeni olarak gsm hattının daha önce kara listeye alındığı ve hacizli olduğu belirtildi. Parasını verip de aldığım hattı maalesef kullanamıyorum. İşletmeciler gereken önlemleri almalı. Cep telefonu operatörlerinin anlaşmalı satış mağazaları dışındaki taşeron şubelerden ya da seyyar tezgahlardan hat alan vatandaşların başı dertten kurtulmuyor. Hattın borcu bana ait değil.”
3- Taahhüt Şartlarını Araştırıp Öğrenin: Birçok tüketici ise hat satın alırken gsm operatörü ile imzaladığı sözleşme ve taahhüt sonrası mağdur olabiliyor. Şartları okumadan sözleşme imzalayan tüketici fayda göremediği hatta yüksek fatura ödemek zorunda kalıyor sözleşmeyi iptal ettirtmek istediğinde ise ceza ödemek zorunda kalıyor. “Telefon hattı satın alırken bir yıl taahhüt verdim fakat aldığım faturalı hattan hiçbir fayda göremedim. Kullanmadığım paketler varken ihtiyacım olan diğer hizmetler için paket almak zorunda kaldım. Taahhütten çıkmak istedim bu seferde sözleşmenin bitimine kadar kalan her ay için ceza ödemek zorunda olduğumu söylediler.”
4-Aldığınız Hat Bir Başkasına Ait Olabilir!: Yeni bir gsm hattı satın aldıktan sonra cep telefonlarına “Kullandığınız numara bir başkasına aittir” diye mesaj gelen tüketiciler cep numaralarını kaybetmemek için hem kim olduğunu dahi bilmediği hat sahibini günlerce aramak hem de zaten kendisine ait hattın devri için 35 TL gibi bir ücret ödemek zorunda bırakılıyor. “Öncelikle 2006 yılında aldığım hat başkasının adına kayıtlı çıktı. Şimdi hattın gerçek sahibi savcılığa verdi çünkü adam hiç bu operatörü kullanmamış.Operatör hat devri 35 TL istiyor.”
5- Haberiniz Olmadan Hattınıza Cihaz Satın Alınmış Olabilir: Gsm hattı satın alanlar cep faturalarında cihaz bedelini görünce şaşkına dönüyor. “Geçtiğimiz yıl askere giderken gsm operatörü tarafından başıma çok büyük bir iş geldi.Beni şok eden, benim adıma bayiden başkası sahte belgeyle cihaz almış ve operatör hiçbir imza benzerliğine v.s bakmadan satış yapmış.Olay faturamın yüksek gelmesiyle ortaya çıktı.”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder