Buradasınız : Anasayfa »

Bu Bilgisayar Neden 100 Bin Dolar

PC meraklıları için birçok nadir bulunan parça mevcut. Apple Lisa gibi, ya da Steve Jobs'ın NeXT bilgisayarı gibi... Ancak şu anda eBay'de satışa sunulan bir PC belki de teknoloji tarihinin en nadir parçalarından biri: Apple Macintosh bilgisayarının orjinal prototipi.


Bu bilgisayar neden 100 bin dolara satılıyor?

İnsanın hayatta bir kere karşısına çıkacak bu Mac 128k makinenin fiyatı 99 bin 995 dolar olarak belirlendi, ancak açık artırma sonucunda kimse bir fiyat teklifinde bulunmadı.

Bir Mac tutkunu olan Adam adlı satıcı, PC'yi eski Apple ürünleri satan bir siteden oldukça yüklü bir miktar vererek satın aldığını söylüyor. Adam makineyi çalıştırmak için büyük gayret göstermiş ancak prototip 5.25 inçlik floppy disklere benzeyen Twiggy disk formatını kullandığından başarıı olamamış. Sürücülerin çökme oranı çok yüksek olduğundan Apple Macintosh'lar için 3.25 Sony disklere dönmüştü.

Adam'ın elinde Lisa makinelerinden ötürü Twiggy diskler bulunsa da diskler Mac'i çalıştırmak için yeterli olmadı.

"Mac işletim sisteminin çok spesifik bir ön versiyonu bu makineyi çalıştırıyor olabilir. Eğer buna sahip olan biri varsa, mesela 1983 Macintosh ekibinden biri... Bu makine Apple'ı terk ettiğinden bu yana açılmadı"


"Makine türünün son örneği. Ona sahip olmak için doğru kişi ben değilim. Dünyanın en eski Mac'i olması çok muhtemel"


Eğer fazladan bir 100 bin dolarınız varsa ve bir Mac tutkunu iseniz, makine hala sizin olabilir...

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık