Buradasınız : Anasayfa »

Windows 7 Hızlandırma Yöntemleri

Bu yazımızda sizlerle Windows 7 hızlandırma yolları ve programlarını tanıtacağız. Bir çok kişi Windows 7 nin hızından memnun değil. Tabi hızından memnun olmayanlardan biride benim ve şu an XP kullanmaktayım. Peki neden Windows 7 daha yavaş gibi duruyor?

Bunun cevabı çok basit: donanımlarımızdan kaynaklanıyor. Şu an en hızlı işletim sistemi Windows 7 dir ancak bu donanımınız yetiyor ise geçerlidir. Siz 4GB RAM, 4çekirdekli bir bilgisayarda en çok Windows 7 den verim alırsınız ancak Windows 7 nin Sistem Gereksinimleri arasaında 1GB RAM var. Şöyle bir durum varki Windows 7 CPU yu fazla kasmazken sistem belleği yani RAM i adeta sömürüyor. Şu an benim XP imde böyle bir sorun yok çünkü XP, Windows 7 kadar çok hizmet taşımıyor (Zaten bence gerek yok...). Bizde bu yazımızda Windows 7 nin sistem performasını düşüren bazı gereksiz hizmetleri kapatacağız.

Windows 7 Hızlandırma Yolları 1

Bu yoldaki programımızın ismi Ccleaner. Bu program sistemi optimize etmekten çok bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları siler ve gereksiz dosya silmede bence en başarılı program.

Windows 7 Hızlandırma Yolları 2

Buradaki programımızın adı: Advanced System Care. Bence bilgisayarı hızlandırmadaki en etkili program. İçerisinde birçok araç ile sisteminizi optimize ederek bilgisayarınızdan eskisine göre daha fazla performans almanızı sağlar. Advanced System Care için:

Bilgisayarinizi Hızlandırın Advanced SystemCare 3.7.3 Full

Windows 7 Hızlandırma Yolları 3

Burada ise Windows 7 Manager. Bu program ile bilgisyarınızdaki gereksiz dosyalardan kurtulabilir, diski birleştirebilir, sisteminiz gayet güzel ir şekilde optimize edebilirsiniz. İçerisinde 30 dan fazla uygulama bulunduran Windows 7 Manager sisteminizi daha kararlı hale getirebilir. Programın web sitesine gitmek için TIKLAYIN.

Windows 7 Hızlandırma Yolları 4

Bu yolda hiçbir program kullanmayacaksınız. Sadece altta yazdığım kurallara uymanız Bilgisayarınızdan program kullanmadan verim almanızı sağlayacaktır:
  • Bilgisayarınız açıldığında bir çok programda birlikte açılmakatadaır. Bunlar sistemi müthiş bir şekilde yorar. Bunun için başlangıçta açılan programları minimuma indirin. Bunu Advantec System Care ile yapabilirsiniz.
  • Disk birleştirme işlemini fırsat buldukça yapı. Disk birlerştirmeyi sadece sistemin yüklü olduğu diske yapmanız yeterli olacaktır. Bunu yapmak için: Bilgisayarım a girin >> hangi diske birleştirme yapacaksanız o diske sağ tılayın >> Araçlar bölümünden Disk Birleştirmeyi seçin. Bunu ayrıca Advantec System Care ile otomatik olarak yapabilirsiniz.
  • Kullanmadığınız programları mutlaka kaldırın. Bu bilgisayarınızı hızlandırmada katkı sağlayabilir.
  • Disk temizlemeyi kullanın. Kullanmak için: Bilgisayarım>>>Hangi diski temizleyecek seniz sağ tıklayın>>>Özellikler>>>Disk Temizleme ye tıklayın, istediğiniz konumları ayarlayın ve başlayın.
  • Virüs ve bunun gibi casus yazılımlara karşı bilgisayaraınızı koruyun.
Windows 7 Hızlandırma (Oyunlarda Kasma Yaşıyorsanız)

Evet  arkadaşlar sizde Windows 7 de oyun oynarken bilgisayarınızda kasılma oluyorsa size önereceğim yol ile bunu aşacaksınız en azından daha rahat oyun oynayabileceksiniz.


Size burada Game Booster programını önerceğim. Ödüllü bir program olan Game Booster Iobit tarafından yapılmış mükemmel bir program. Bu program tek tuşla herşeyi otomatik olarak yapmakta. Ayrıca bu program ile güncel ekran kartı driverlarınızıda tek tıklama ile indirebilirsiniz (Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi).


Program sistem belleğini ve RAM ı sömüren gereksiz uygulamaları kapatarak bilgisayarınızdan maksimum performan almanızı sağlamakta. En azından bir kere denemenizi öneririm.

Game Booster Videosu:

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık