Buradasınız : Anasayfa »

iPad 3'ün pili hakkındaki iddialar yersizmiş!

Üçüncü nesil iPad'lerin batarya göstergelerindeki tutarsızlık dikkatleri çekmişti. Apple bugün bu durumla ilgili oldukça makul bir açıklama yayınladı...


Apple: Yeni iPad'lerdeki pil göstergesinin yanlışlığı sizin iyiliğiniz için!
Yeni iPad'lerin pil göstergesinin hatalı olduğunu yazmıştık. Apple sonunda konu ile ilgili bir 
açıklamada bulundu. Apple'a göre batarya göstergesinin durumu bizim iyiliğimiz için.

Apple'ın iPad pazarlamasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Michael Tchao, yeni iPad'lerin diğer iOS cihazlarından farklı şekilde şarj olmadığının altını çiziyor.

Tchao'ya göre, pil yüzde 100'e geliyor, sonrasında biraz güç kaybediyor, tekrar yüzde 100'e yükseliyor. Bu "yıka, durula, tekrarla" döngüsü bataryaya zarar vermeden iPad'i sürekli olarak şarjda tutabilmemizi sağlıyor.

"Bu devreler bütünü, cihazı istediğiniz kadar fişte bırakmanızı mümkün kılmak üzere tasarlandı. Bu iOS'ta her zaman var olan harika bir özellik"

Tchao, şarjının azalıp tekrar artması sürecinde batarya göstergesinin sabit şekilde yüzde 100 göstermesinin kullanıcıların kafasını karıştırmamak üzere bilinçli bir tercih olduğunu belirtiyor. (Karıştı bile)

Alın size kafa karıştıracak bir soru daha: Pil göstergesi, deşarj noktasına ulaşmadan hemen önce yüzde 100'ü gösteriyor. Siz yüzde 100'ü görür görmez iPad'i fişten çekerseniz maksimum miktarda şarj edememiş mi olacaksınız? Tchao'nun yanıtı net: "Bu durumda da batarya ömrü Apple'ın açıkladığı 10 saatlik süre kadar olur"

Kısacası, iOS sahipleri... Cihazınızın pil göstergesine kafayı yormayın, onu dilediğiniz (ve mümkün olduğu kadar fazla) kadar fişte bırakın.

Apple her şeyi düşünmüş, hayat zaten zor, bir de bunu kafaya takmayın.

Yazar Hakkında

omercan

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık