Buradasınız : Anasayfa »

Apple'nin Müşterilerini Sevdiği Yeni iPad'den Belli

Apple'ın 32 GB ve 4G özelliklerine sahip yeni nesil tableti iPad 2'ye göre yüzde 9 daha pahalı olmalıydı fakat bu fark kullanıcılara yansıtılmadı.


Yeni iPad yüzde 9 daha masraflı ama fiyatı aynı!
Apple kullanıcılarını çok seviyor olmalı. Şirketin yeni nesil iPad'i üretirken kullandığı malzemelerin faturası yükseldi fakat bu durum satış etiketine yansımadı.

IHS iSuppli uzmanlarına göre 32 GB kapasiteye ve 4G özelliğine sahip yeni tabletin, aynı bellek kapasitesine sahip 3G'li iPad 2'ye kıyasla yüzde 9 daha pahalı olması gerekiyor. Raporlarda geçen ayrıntılar şu şekilde: Söz konusu özelliklere sahip yeni iPad'in parçaları şirkete 364 dolara mâl oldu. Parçaları bir araya getirmek 11 dolar, toplam maliyeti 375 dolara taşıyor. Kısacası, 729 dolara satılan ipad 3'ün masrafı Apple için yüzde 9 daha fazla ancak bu farkı Apple cebinden karşılıyor. (100 milyar dolar nakit paranın faydaları)

Yeni iPad'in sahip olduğu retina ekran, 4G LTE ve uzun ömürlü batarya özellikleri göz önüne alındığında cihazın yapımı sırasında maliyetin artmasına şaşırmamak gerekiyor.

Apple'ın harcamalarının büyük bir kısmı Samsung'a gitmekte çünkü IHS'nin raporunda retina ekranın şirkete 87 dolara patladığı belirtiliyor. iPad 2'nin ekranı ise 57 dolar değerindeydi.

Ayrıca yeni tabletin uygulama işlemcilerini yapan ve pil hücreleri üretimini üstlenme ihtimali olan firma da Apple'ın en büyük rakibi Samsung'dan başkası değil.

İşte Apple'ın yaptığı harcamaların detayları:

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık