Buradasınız : Anasayfa »

IPhone 4 Sahipleri 15 Dolarlarını Geri Alıyor

Anten skandalı davasında karar: Apple iPhone 4 kullanıcılarına para ya da kılıf verecek!

Apple'a karşı açılan Antennagate davasında sonuca varıldı. Davacı iPhone 4 kullanıcılarına 15 dolar ödenecek ya da telefon kılıfı verilecek.

Bir buçuk yıl önce başlatılan "Antennagate" davası nihayet sonuçlandı. Dava sonucuna göre iPhone 4 sahipleri 15 dolarlık çek ya da 30 dolarlık telefon kılıfından birini seçebilecek. 

2010 yılında iPhone 4 piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra bir grup iPhone kullanıcısı anten problemiyle karşılaşmıştı. Kullanıcılar, telefonun çıplak elle sol alt köşesinden tutulması durumunda sinyalin azaldığından veya tamamen düştüğünden şikayet etmişti. Bunun üzerine Apple yetkilileri, mağdur olan kullanıcılarına sorunu telefon kılıfı kullanarak çözebileceklerini ileterek ücretsiz kılıf verme veya 30 gün içerisinde geri ödeme teklifinde bulunmuştu.

Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi nezdinde açılan toplu davada, haksız rekabet, yanlış ve yanıltıcı reklam, garanti ihlali ve ürün satmak için aldatıcı eylemleri önlemek adına tasarlanmış Tüketici Kanun Yolları Yasası göz önüne alındı. Davacılar Apple'ın iphone 4'ün güvenilir, hatasız ve kaliteli bir ürün olduğunu iddia ettiğini belirterek kendilerini aldattığını öne sürdü.

Davada taraflar mağdur kullanıcılara 15 dolar nakit ya da 30 dolarlık koruma kılıfı ödenmesi konusunda anlaşmaya vardı. Ödemeler 30 Nisan tarihine kadar yapılacak.

Yazar Hakkında

Şehmus

2009 - 2014 Kurucu ve CEO

Hiç yorum yok:

2009 - 2014 Bilgin Web. Tüm Hakları Saklıdır. Şehmus TÜYRAN Wordpress to Blogger Converted by Uong Jowo

Yukarı Çık